Record mondial la randament la grâu: 16,52 tone la hectar

(02.10.2015) Noul record mondial la randament la grâu a fost obţinut în acest an la o fermă din Holy Island, din comitatul Northumberland (nord-estul Angliei). Randamentul obţinut de agricultorul englez Rod Smith a fost de 16,52 t/ha.

Recordul mondial anterior a fost deţinut ani la rând de neozeelandezul Mike Solari, în mai multe etape, chiar prin depăşirea propriului record. Ei bine, în acest an, recordul lui Mike Solari a avut parte nu de una, ci de două depăşiri. Ambele din partea fermierilor englezi.

În cazul recordului absolut pentru acest an, Rod Smith a obţinut de pe toate parcelele cultivate cu grâu, un randament mediu de 14 t/ha, după ce a avut parte de „o campanie ideală pentru culturi, fără stres climatic şi fără presiuni din partea unor maladii”, potrivit publicaţiei Farmers Weekly.


De pe unul din câmpurile sale, dintre cele mai fertile, englezul a obţinut la recolta din 1 septembrie, un randament de 16,52 t/ha. Astfel, el l-a devansat, aproape pe muchie de cuţit, pe compatrioul său Tim Lamyman, care cu doar zece zile înainte, la data de 22 august obţinuse un randament de 16,5 t/ha, depăşind cu 5% precedentul record, deţinut de cinci ani de zile de neozeelandezul Mike Solari.

Dacă neozeelandezul Mike Solari şi-a înregistrat succesul în Cartea Recordurilor (Guinness Book of Records), Tim Lamyman nu a făcut încă un astfel de demers. În schimb, compatriotul lui Tim Lamyman, fermierul Rod Smith care a depăşit ambele recorduri anterioare a apelat la o echipă independentă de  arbitraj pentru evaluarea recordului, din care au făcut parte observatorul - evaluator Rob Forrest şi vicarul local Victor Dickinson.

Recordul mondial de 16,52 t/ha a fost obţinut după recoltarea grâului de pe un teren de 11,3 hectare, la o umiditate măsurată de 15%.

Suprafaţa totală cultivată de Rod Smith cu grâu şi însumând mai multe parcele a fost de 400 de hectare. Ferma acestuia, Beal Farm, este amplasată la o distanţă de 16 kilometri sud de Berwick şi la aproape 80 de kilometri nord de Newcastle.

Mai multe Ştiri

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

4 factori care transformă industria veterinară

Creșterea competiției în mediul online în ceea ce privește vânzarea medicamentelor pentru pureci și căpușe, îmbătrânirea demografică în rândul medicilor veterinari, datoriile generate de studii.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Workshop „Chirurgia Aparatului Urinar”

Weekend-ul trecut a avut loc workshop-ul „Chirurgia Aparatului Urinar” susținut de Dr. Vitalaru Bogdan Alexandru la Center of Hope în Brănești.
Citește mai mult

Cupa Pescarului Sud

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Sud

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Greaca-Cercani, judetul Giurgiu în 22-23 iunie 2018.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Moldova

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Iazul Frasin în județul Iași în 18-19 mai 2018.
Citește mai mult

Cupa Pescarului Ardeal

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Ardeal

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Sacoșu Turcesc în județul Timiș în 11-12 mai 2018.
Citește mai mult

SofistiCat 2018

SofistiCat 2018 la Romexpo

În intervalul 14-15 aprilie, Maravet și partenerul său, Farmina Pet Foods România, în calitate de sponsori ai evenimentului, vă așteaptă la expoziția felină "SofistiCat International Spring Show" la Romexpo.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură