Despre Mocasini și Locomotive de Stanley M. Bergman, Președintele Consiliului și CEO al  Henry Schein, Inc. USA

(14.03.2016) Darurile neprețuite de la cei mai mari mentori ai mei
Primele impresii contează.

Atunci când oaspeții ajung la sediul corporației noastre, aceștia sunt întâmpinați de un display proeminent având următorul citat:
“Asta este ceea ce suntem noi cu adevărat: O preocupare pentru oameni și o preocupare pentru rezultate. - Jay Schein.”

Jacob “Jay” Schein a fost fiul fondatorului, Henry Schein, și unul din cei doar doi CEO în 84 de ani din istoria companiei.  Un avocat de pe Wall Street prin formare, Jay a fost un carismatic și un visător lipsit de respect care a sfidat convenția. Îi plăcea să poarte mocasini fără ciorapi la muncă. A fost un schior, un canoist, un alpinist și un umanitarist.

În nouă ani în care am lucrat cu Jay, el m-a învățat cum să construiesc echipe de oameni pentru a atinge obiectivele care păreau de neatins la momentul respectiv. S-a înconjurat cu cei mai străluciți și mai dedicați oameni pe care i-a putut găsi, și a încurajat echipa să își asume riscuri, acceptând eșecul ca parte din succes. Chiar a avut încredere în mine să negociez primul împrumut bancar al Companiei, de 3 milioane de dolari, chiar dacă nu am avut nicio idee cum se face. A crezut în mine și asta mi-a dat încredere pentru a duce lucrurile la bun sfârșit.
Mai presus de toate, Jay m-a învățat puterea mesajului folosit pentru a întâmpină oamenii - O preocupare pentru oameni și o preocupare pentru rezultate.

Jay Schein a fost prietenul și mentorul meu. Și a murit tragic, în 1989, de cancer, la vârsta de 49 ani.
Am devenit CEO după ce Jay a murit, și mi-a lipsit spiritul lui și modul său de conducere. Ca o companie condusă acum de un CEO nou și tânăr – în vârstă de 39 ani- echipa noastră de conducere se confruntă cu provocarea de a îndeplini viziunea unui lider grandios, într-o companie de sănătate, mică dar în creștere. Aveam nevoie de îndrumare de la oameni care cunoașteau afacerea și industria noastră. Pe drum, am întâlnit un alt mare mentor - Dr. Edward B. Shils, un pioner în studiile antreprenoriale la Universitatea din Pennsylvania și liderul unei importante organizații din industria noastră.

Ed a subliniat importanța construirii unei culturi de „intraaprenoriat”, care este antreprenoriatul din interiorul unui organizații existente. Imaginați-vă asta ca și cum ar fi crearea unui climat în care activismul este încurajat la toate nivelele, în care toată lumea are potențialul de a crea ceva nou. În acest mediu, inovația rezultă în mod natural.

Mai presus de toate, Ed a învățat liderii cum să gândească strategic asupra afacerii în care se află. Mi-a trimis o dată o scrisoare despre o companie numită Baldwin Locomotive Works, care a fost cel mai mare producător de locomotive cu abur în zilele sale de glorie, înainte de a ieși de pe piață în 1972.
„Prea multe companii mari au eșuat în ultimii 50 de ani deoarece n-au avut nicio idee despre natura companiei lor și a potențialului său în a crea alianțe,” mi-a scris Ed, citând-ul pe Baldwin. „Au avut 50.000 de angajați și nu s-au văzut niciodată ca fiind parte a industriei de transport, ci numai ca o parte a industriei producătoare de locomotive.”

Ed Shils a învățat liderii să-și imagineze un viitor care este diferit de prezent. El i-a învățat să înțeleagă esența afacerii noastre, cu adevărat și profund, și să-și imagineze ce rol va juca afacerea noastră pe masură ce tehnologia și piețele se vor schimba. Ne-a învățat importanța de a te obișnui cu ambiguitatea și cu riscul, care sunt necesare pentru succes. Această lecție, este darul meu pe termen lung de la Ed.
Jay Schein ne-a învățat o lecție importantă, că totul este despre oameni și întotdeauna despre oameni. Rețineti că în citatul lui Jay, „preocuparea pentru oameni” vine înainte de „preocuparea pentru rezultate”. Cea dintâi o crează pe cea din urmă, și întotdeauna va fi așa. Această lecție, este darul meu pe termen lung de la Jay.
Mentorii, desigur, sunt dăruitori de daruri, asa că găsește unul sau doi în viața ta. La fel ca și consilierii din tabăra de vară, ne învața lecții care ne ajută să reușim. Mai presus de toate, ei ne învața că cel mai valoros dar este cel pe care îl transmitem pe parcurs și unei alte persoane.

Stanley M. Bergman este Președintele Consiliului și CEO al Henry Schein, Inc., o companie prezentă în topul Fortune 500 și cel mai mare furnizor mondial de produse de sănătate și de servicii la cabinetele stomatologice, sănătatea animalelor și a medicilor, cu aproape 19.000 de Membrii ai Echipei Schein și operațiuni sau afiliați în 33 de țări.  www.henryschein.com

Mai multe Ştiri

Workshop II de Stomatologie Veterinara

Workshop II de Stomatologie Veterinara

Pe data de 28 octombrie, sambata a avut loc cel de al doilea eveniment din anul 2017 al Asociatiei Romane de Stomatologie Veterinara (ARSV) Workshopul cu titlul "Anestezia loco-regionala, Extractia dentara simpla, extractia dentara chirurgicala si complicata"
Citește mai mult

Maravet Strongest

Maravet - Strongest in Romania

Pentru al III-lea an la rând Maravet intră în grupul companiilor Strongest in Romania.
 “Strongest in Romania” confirmă încrederea de care a dat dovadă compania și capacitatea acesteia de a-și achita obligațiile financiare viitoare.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

ABO MIX S.A. angajează inginer zootehnist și medic veterinar

ABO MIX S.A., având ca obiect de activitate cresterea suinelor si producerea de furaje combinate, cu sediul în Municipiul Satu Mare, str. Depozitelor, nr. 31, jud. Satu Mare, este interesată în angajarea de personal absolventi cu studii superioare de specialitate inginer zootehnist si medic veterinar. 
Citește mai mult

100 de medici din toata tara, la prima ediție a Conferinței Naționale de Stomatologie Veterinară

100 de medici din toata tara, la prima ediție a Conferinței Naționale de Stomatologie Veterinară

Prima ediție a Conferinței Naționale de Stomatologie Veterinară desfășurată zilele trecute, în Capitală, a adunat aproximativ 100 de medici veterinari și studenți din toată țara, dornici să afle, direct de la specialiști, totul despre sănătatea dentară a animalelor de companie!
Citește mai mult

Stanley Bergman

Stanley Bergman - CEO al anului 2017

De mai bine de 80 ani, Henry Schein a fost de mare succes datorita muncii grele si eforturilor nemarginite ale echipei de angajati in numar de 21.000. In ultima saptamana, munca noastra si angajamentul nostru au fost recunoscute in mod special.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Clinică veterinară universitară pentru animale mici este reconstruită

Până la sfârșitul anului 2020 va fi construită la Universitatea de Medicină Veterinară, o nouă stație centrală pentru animalele mici bolnave și rănite.
Citește mai mult

Bayer_antiparazitare

Evenimente științifice despre paraziții externi și importanța repelenței în prevenirea bolilor transmise de vectori

Maravet în colaborare cu Bayer și IubesteAnimalele.ro vă invită la evenimente științifice despre paraziții externi și importanța repelenței în prevenirea bolilor transmise de vectori în diverse locații din țară.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură