Despre Mocasini și Locomotive de Stanley M. Bergman, Președintele Consiliului și CEO al  Henry Schein, Inc. USA

(14.03.2016) Darurile neprețuite de la cei mai mari mentori ai mei
Primele impresii contează.

Atunci când oaspeții ajung la sediul corporației noastre, aceștia sunt întâmpinați de un display proeminent având următorul citat:
“Asta este ceea ce suntem noi cu adevărat: O preocupare pentru oameni și o preocupare pentru rezultate. - Jay Schein.”

Jacob “Jay” Schein a fost fiul fondatorului, Henry Schein, și unul din cei doar doi CEO în 84 de ani din istoria companiei.  Un avocat de pe Wall Street prin formare, Jay a fost un carismatic și un visător lipsit de respect care a sfidat convenția. Îi plăcea să poarte mocasini fără ciorapi la muncă. A fost un schior, un canoist, un alpinist și un umanitarist.

În nouă ani în care am lucrat cu Jay, el m-a învățat cum să construiesc echipe de oameni pentru a atinge obiectivele care păreau de neatins la momentul respectiv. S-a înconjurat cu cei mai străluciți și mai dedicați oameni pe care i-a putut găsi, și a încurajat echipa să își asume riscuri, acceptând eșecul ca parte din succes. Chiar a avut încredere în mine să negociez primul împrumut bancar al Companiei, de 3 milioane de dolari, chiar dacă nu am avut nicio idee cum se face. A crezut în mine și asta mi-a dat încredere pentru a duce lucrurile la bun sfârșit.
Mai presus de toate, Jay m-a învățat puterea mesajului folosit pentru a întâmpină oamenii - O preocupare pentru oameni și o preocupare pentru rezultate.

Jay Schein a fost prietenul și mentorul meu. Și a murit tragic, în 1989, de cancer, la vârsta de 49 ani.
Am devenit CEO după ce Jay a murit, și mi-a lipsit spiritul lui și modul său de conducere. Ca o companie condusă acum de un CEO nou și tânăr – în vârstă de 39 ani- echipa noastră de conducere se confruntă cu provocarea de a îndeplini viziunea unui lider grandios, într-o companie de sănătate, mică dar în creștere. Aveam nevoie de îndrumare de la oameni care cunoașteau afacerea și industria noastră. Pe drum, am întâlnit un alt mare mentor - Dr. Edward B. Shils, un pioner în studiile antreprenoriale la Universitatea din Pennsylvania și liderul unei importante organizații din industria noastră.

Ed a subliniat importanța construirii unei culturi de „intraaprenoriat”, care este antreprenoriatul din interiorul unui organizații existente. Imaginați-vă asta ca și cum ar fi crearea unui climat în care activismul este încurajat la toate nivelele, în care toată lumea are potențialul de a crea ceva nou. În acest mediu, inovația rezultă în mod natural.

Mai presus de toate, Ed a învățat liderii cum să gândească strategic asupra afacerii în care se află. Mi-a trimis o dată o scrisoare despre o companie numită Baldwin Locomotive Works, care a fost cel mai mare producător de locomotive cu abur în zilele sale de glorie, înainte de a ieși de pe piață în 1972.
„Prea multe companii mari au eșuat în ultimii 50 de ani deoarece n-au avut nicio idee despre natura companiei lor și a potențialului său în a crea alianțe,” mi-a scris Ed, citând-ul pe Baldwin. „Au avut 50.000 de angajați și nu s-au văzut niciodată ca fiind parte a industriei de transport, ci numai ca o parte a industriei producătoare de locomotive.”

Ed Shils a învățat liderii să-și imagineze un viitor care este diferit de prezent. El i-a învățat să înțeleagă esența afacerii noastre, cu adevărat și profund, și să-și imagineze ce rol va juca afacerea noastră pe masură ce tehnologia și piețele se vor schimba. Ne-a învățat importanța de a te obișnui cu ambiguitatea și cu riscul, care sunt necesare pentru succes. Această lecție, este darul meu pe termen lung de la Ed.
Jay Schein ne-a învățat o lecție importantă, că totul este despre oameni și întotdeauna despre oameni. Rețineti că în citatul lui Jay, „preocuparea pentru oameni” vine înainte de „preocuparea pentru rezultate”. Cea dintâi o crează pe cea din urmă, și întotdeauna va fi așa. Această lecție, este darul meu pe termen lung de la Jay.
Mentorii, desigur, sunt dăruitori de daruri, asa că găsește unul sau doi în viața ta. La fel ca și consilierii din tabăra de vară, ne învața lecții care ne ajută să reușim. Mai presus de toate, ei ne învața că cel mai valoros dar este cel pe care îl transmitem pe parcurs și unei alte persoane.

Stanley M. Bergman este Președintele Consiliului și CEO al Henry Schein, Inc., o companie prezentă în topul Fortune 500 și cel mai mare furnizor mondial de produse de sănătate și de servicii la cabinetele stomatologice, sănătatea animalelor și a medicilor, cu aproape 19.000 de Membrii ai Echipei Schein și operațiuni sau afiliați în 33 de țări.  www.henryschein.com

Mai multe Ştiri

workshop_anestezie

Introducere în anestezia inhalatorie la câini și pisici

Maravet în colaborare cu Facultatea de Medicină Veterinară, București vă invită în data de 24 martie la workshop-ul "Introducere în anestezia inhalatorie la câini și pisici".
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Ziua femeii medic veterinar 2018

În 9-10 martie a avut loc evenimentul anual organizat de Amvac/Rosava „Ziua femeii medic veterinar“. Maravet mulțumește tuturor participanților. Vă așteptăm și la anul cu noi surprize.
Citește mai mult

RoVECCS

Congresul Național de Urgențe și Terapie Intensivă Veterinară ROVECCS

Maravet vă invită cu drag la cel de-al 4-lea congres RoVECCS! Congresul Național de Urgențe și Terapie Intensivă Veterinară ROVECCS: 16-18 martie, Teatrul Regal Elisabeta, București.
Citește mai mult

Ziua Femeii Medic Veterinar

Ziua Femeii Medic Veterinar

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, 8 martie, Maravet, în calitate de sponsor platinum, vă așteaptă la evenimentul „Ziua femeii medic veterinar“, pe 9 şi 10 martie, la Sibiu.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

La mulți ani cu ocazia zilei de 1 martie

Echipele Maravet si VET-Magazin urează la mulți ani tutoror colaboratoarelor. O primavară frumoasă alături de cei dragi și împliniri pe toate planurile.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

20 de ani de Maravet

Săptămâna aceasta Maravet a împlinit 20 de ani. Trăim prezentul...provocăm viitorul.
Citește mai mult

Congres International Nefrologie

Congresul Internațional de Nefrologie Veterinară

În perioada 23-24 februarie, la Crystal Palace Ballrooms București va avea loc cea de-a doua ediție a Congresului Internațional de Nefrologie Veterinară.
Evenimentul reunește specialiști în patologia animalelor de companie, cu preocupări în domenii precum: nefrologie, cardiologie, endoscopie, parazitologie și medicina veterinară internă. 
Citește mai mult

Asociația Medicilor Veterinari Clinicieni din București organizează cursuri de perfecționare continuă

Asociația Medicilor Veterinari Clinicieni din București va organiza în data de 4 februarie 2018, începând cu ora 14:00 cursuri de perfecționare continuă. Evenimentul va avea loc la hotel Rin Central, București.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură