Despre Mocasini și Locomotive de Stanley M. Bergman, Președintele Consiliului și CEO al  Henry Schein, Inc. USA

(14.03.2016) Darurile neprețuite de la cei mai mari mentori ai mei
Primele impresii contează.

Atunci când oaspeții ajung la sediul corporației noastre, aceștia sunt întâmpinați de un display proeminent având următorul citat:
“Asta este ceea ce suntem noi cu adevărat: O preocupare pentru oameni și o preocupare pentru rezultate. - Jay Schein.”

Jacob “Jay” Schein a fost fiul fondatorului, Henry Schein, și unul din cei doar doi CEO în 84 de ani din istoria companiei.  Un avocat de pe Wall Street prin formare, Jay a fost un carismatic și un visător lipsit de respect care a sfidat convenția. Îi plăcea să poarte mocasini fără ciorapi la muncă. A fost un schior, un canoist, un alpinist și un umanitarist.

În nouă ani în care am lucrat cu Jay, el m-a învățat cum să construiesc echipe de oameni pentru a atinge obiectivele care păreau de neatins la momentul respectiv. S-a înconjurat cu cei mai străluciți și mai dedicați oameni pe care i-a putut găsi, și a încurajat echipa să își asume riscuri, acceptând eșecul ca parte din succes. Chiar a avut încredere în mine să negociez primul împrumut bancar al Companiei, de 3 milioane de dolari, chiar dacă nu am avut nicio idee cum se face. A crezut în mine și asta mi-a dat încredere pentru a duce lucrurile la bun sfârșit.
Mai presus de toate, Jay m-a învățat puterea mesajului folosit pentru a întâmpină oamenii - O preocupare pentru oameni și o preocupare pentru rezultate.

Jay Schein a fost prietenul și mentorul meu. Și a murit tragic, în 1989, de cancer, la vârsta de 49 ani.
Am devenit CEO după ce Jay a murit, și mi-a lipsit spiritul lui și modul său de conducere. Ca o companie condusă acum de un CEO nou și tânăr – în vârstă de 39 ani- echipa noastră de conducere se confruntă cu provocarea de a îndeplini viziunea unui lider grandios, într-o companie de sănătate, mică dar în creștere. Aveam nevoie de îndrumare de la oameni care cunoașteau afacerea și industria noastră. Pe drum, am întâlnit un alt mare mentor - Dr. Edward B. Shils, un pioner în studiile antreprenoriale la Universitatea din Pennsylvania și liderul unei importante organizații din industria noastră.

Ed a subliniat importanța construirii unei culturi de „intraaprenoriat”, care este antreprenoriatul din interiorul unui organizații existente. Imaginați-vă asta ca și cum ar fi crearea unui climat în care activismul este încurajat la toate nivelele, în care toată lumea are potențialul de a crea ceva nou. În acest mediu, inovația rezultă în mod natural.

Mai presus de toate, Ed a învățat liderii cum să gândească strategic asupra afacerii în care se află. Mi-a trimis o dată o scrisoare despre o companie numită Baldwin Locomotive Works, care a fost cel mai mare producător de locomotive cu abur în zilele sale de glorie, înainte de a ieși de pe piață în 1972.
„Prea multe companii mari au eșuat în ultimii 50 de ani deoarece n-au avut nicio idee despre natura companiei lor și a potențialului său în a crea alianțe,” mi-a scris Ed, citând-ul pe Baldwin. „Au avut 50.000 de angajați și nu s-au văzut niciodată ca fiind parte a industriei de transport, ci numai ca o parte a industriei producătoare de locomotive.”

Ed Shils a învățat liderii să-și imagineze un viitor care este diferit de prezent. El i-a învățat să înțeleagă esența afacerii noastre, cu adevărat și profund, și să-și imagineze ce rol va juca afacerea noastră pe masură ce tehnologia și piețele se vor schimba. Ne-a învățat importanța de a te obișnui cu ambiguitatea și cu riscul, care sunt necesare pentru succes. Această lecție, este darul meu pe termen lung de la Ed.
Jay Schein ne-a învățat o lecție importantă, că totul este despre oameni și întotdeauna despre oameni. Rețineti că în citatul lui Jay, „preocuparea pentru oameni” vine înainte de „preocuparea pentru rezultate”. Cea dintâi o crează pe cea din urmă, și întotdeauna va fi așa. Această lecție, este darul meu pe termen lung de la Jay.
Mentorii, desigur, sunt dăruitori de daruri, asa că găsește unul sau doi în viața ta. La fel ca și consilierii din tabăra de vară, ne învața lecții care ne ajută să reușim. Mai presus de toate, ei ne învața că cel mai valoros dar este cel pe care îl transmitem pe parcurs și unei alte persoane.

Stanley M. Bergman este Președintele Consiliului și CEO al Henry Schein, Inc., o companie prezentă în topul Fortune 500 și cel mai mare furnizor mondial de produse de sănătate și de servicii la cabinetele stomatologice, sănătatea animalelor și a medicilor, cu aproape 19.000 de Membrii ai Echipei Schein și operațiuni sau afiliați în 33 de țări.  www.henryschein.com

Mai multe Ştiri

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

4 factori care transformă industria veterinară

Creșterea competiției în mediul online în ceea ce privește vânzarea medicamentelor pentru pureci și căpușe, îmbătrânirea demografică în rândul medicilor veterinari, datoriile generate de studii.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Workshop „Chirurgia Aparatului Urinar”

Weekend-ul trecut a avut loc workshop-ul „Chirurgia Aparatului Urinar” susținut de Dr. Vitalaru Bogdan Alexandru la Center of Hope în Brănești.
Citește mai mult

Cupa Pescarului Sud

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Sud

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Greaca-Cercani, judetul Giurgiu în 22-23 iunie 2018.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Moldova

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Iazul Frasin în județul Iași în 18-19 mai 2018.
Citește mai mult

Cupa Pescarului Ardeal

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Ardeal

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Sacoșu Turcesc în județul Timiș în 11-12 mai 2018.
Citește mai mult

SofistiCat 2018

SofistiCat 2018 la Romexpo

În intervalul 14-15 aprilie, Maravet și partenerul său, Farmina Pet Foods România, în calitate de sponsori ai evenimentului, vă așteaptă la expoziția felină "SofistiCat International Spring Show" la Romexpo.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură