Reprezintă castrarea la purcei o soluţie pe termen scurt?

(15.12.2009) Experţii din domeniul ştiinţei şi economiei consideră că se poate renunţa temporar la castrarea purceilor la nivel european.

Aceasta a fost concluzia conferinţei "Improving the quality of pork for the consumer" organizată de FoodNetCenter a Universităţii din Bonn. La această conferinţă au participat 220 de experţi din 23 de ţări, 120 dintre aceştia  fiind chestionaţi.

53% dintre experţii întrebaţi consideră care se poate renunţa chiar înainte de 2019 (data stabilită de cercetătorii din spaţiul european) la castrarea purceilor şi reglementa sistemul de exploatare al vierilor, în timp ce 35% cred că o schimbare a sistemului de exploatare este posibilă doar pe termen lung sau deloc. Doar 11% au luat în calcul o soluţie pe termen scurt.

Alţi 11% din experţii din industria cărnii au considerat că nu o să se poate renunţa niciodată la castrarea purceilor. Un factor deosebit de important luat în calcul este problema mirosului cărnii la vieri.

Cei chestionaţi consideră că doar ideea mirosului neplăcut al cărnii de vier ar putea duce la scăderea semnificativă a consumului cărnii. Astfel, vierii au o şansă numai dacă sunt acceptaţi la toate nivelurile lanţului de valori. 44% consideră că castrarea ar trebui oprită în forma actuală încă de acum.

36% consideră că ar trebui să se facă o terapie a durerii în prealabil, în timp ce 18% consideră că până în ziua a 7-a de viaţă castrarea nu necesită anestezie şi terapie a durerii.

Ştiinţa

Hohenheim

Fosforul și sănătatea animalelor: un nou grup de cercetători de la Universitatea Hohenheim

Fosforul este un nutrient indispensabil oamenilor, animalelor și plantelor. Dar, fermele nu pot satisface de obicei această nevoie a animalelor dându-le doar hrană pe bază de plante.
Pentru a compensa, fermierii adaugă fosfor la nutriția animalelor.
Citește mai mult

Universitatea Konstanz

Biologii de la Universitatea din Konstanz studiază principiile care stau la baza mișcărilor colective a babuinilor

 Cum reușesc babuinii să coordoneze mișcările grupului lor? Biologii de la Universitatea din Konstanz studiază aceste organisme în sălbăticie pentru a afla care sunt regulile comportamentale pe care le folosesc babuinii atunci când interacționează.
Citește mai mult

King Cobra

Primul simpozion internațional „Regele Cobra" 2017

 În perioada 6 -7 Octombrie 2017, Fundația Herpetofauna Olanda, în colaborare cu Edupet Education, va organiza primul simpozion internațional de acest fel despre unul dintre cei mai veninoși șerpi de pe pământ.
Citește mai mult

UZH

Cea mai mare parte a mamiferelor au o durată de viață mai mare în grădinile zoologice

Viața în sălbăticie prezintă riscul de prădare, lipsa de hrană, climatul aspru și o concurență semnificativă. Animalele din grădinile zoologice, din contră, sunt protejate de aceste pericole. Cercetătorii UZH au făcut parte din echipa internațională care a studiat peste 50 de specii de mamifere pentru a stabili dacă animalele trăiesc mai mult în grădinile zoologice decât în sălbăticie.
Citește mai mult

bears_2_Antonio_Ramos

Daune cauzate de urși: Oamenii determină frecvența – Numărul urșilor este un factor neglijabil

Anual se fac peste 3200 de compensări pentru daune cauzate de urșii bruni în toată Europa. Proporțiile daunelor cauzate variază dramatic în funcție de țara în care au fost produse. Diferența dintre numărul de exemplare de urși din diferitele țări nu este o cauză.
Citește mai mult

Microbiomul: Creștere sustenabilă a animalelor de fermă

Cercetătorii sunt pe urmele astmului, diabetului de tip 1 și alergiilor până în punctul de risc genetic și factori de cauză ambientală. Mai multe studii arată cât este de important microbiomul intestinal în acest context.
Citește mai mult

Revista

Companii

Internaţional

Literatură