Premieră mondială, primul câine cu 3 proteze articulare(25.10.2009) În clinica Stadtwald din Frankfurt s-a realizat pentru prima dată înlocuirea cu succes a 3 articulaţii cu proteze sintetice, necimentate. Este vorba despre două proteze de şold şi una de genunchi.


Golden Retriever-ul „Paul” suferea de multă vreme de probleme de locomoţie datorită unor artroze atât la articulaţiile şoldului cât şi la genunchi.

Proprietarii au hotărât să îl opereze pe „Paul” în momentul în care câinele nu se mai putea deplasa nici pe distanţe scurte fără a avea dureri.

La interval de 3 luni au fost operate ambele şolduri, care au fost înlocuite cu proteze HELICA necimentate. După încă o perioadă de recuperare de 4 luni câinele a fost operat la genunchi, acesta fiind înlocuit cu o proteză necimentată de tip GENUSYS. După aproximativ 6 săptămâni „Paul” şi-a revenit complet, fără a necesita nici un fel de tratament post-operator.

Ambele proteze au fost concepute de firma Innoplant în colaborare cu dr. Volker Hach, coordonatorul clinicii din Stadtwald. Protezele se folosesc cu succes de peste 3 ani la câini.

Dacă protezele de şold au devenit deja o practică uzuală în medicina veterinară, protezele de genunchi necimentate se folosesc abia de 3 ani de zile, prima dintre ele fiind realizată la clinica din Stadtwald. Până în momentul de faţă au fost realizate 20 de astfel de intervenţii.

Rezultatele clinice bune ale acestor două tehnologii dau posibilitatea crescătorilor  de animale să combată cu succes artroza la câine. Prin implantarea de proteze, câinele poate duce o viaţă lipsită de chinuri şi fără nici un fel de restricţii în mobilitate.


Ştiinţa

Hohenheim

Fosforul și sănătatea animalelor: un nou grup de cercetători de la Universitatea Hohenheim

Fosforul este un nutrient indispensabil oamenilor, animalelor și plantelor. Dar, fermele nu pot satisface de obicei această nevoie a animalelor dându-le doar hrană pe bază de plante.
Pentru a compensa, fermierii adaugă fosfor la nutriția animalelor.
Citește mai mult

Universitatea Konstanz

Biologii de la Universitatea din Konstanz studiază principiile care stau la baza mișcărilor colective a babuinilor

 Cum reușesc babuinii să coordoneze mișcările grupului lor? Biologii de la Universitatea din Konstanz studiază aceste organisme în sălbăticie pentru a afla care sunt regulile comportamentale pe care le folosesc babuinii atunci când interacționează.
Citește mai mult

King Cobra

Primul simpozion internațional „Regele Cobra" 2017

 În perioada 6 -7 Octombrie 2017, Fundația Herpetofauna Olanda, în colaborare cu Edupet Education, va organiza primul simpozion internațional de acest fel despre unul dintre cei mai veninoși șerpi de pe pământ.
Citește mai mult

UZH

Cea mai mare parte a mamiferelor au o durată de viață mai mare în grădinile zoologice

Viața în sălbăticie prezintă riscul de prădare, lipsa de hrană, climatul aspru și o concurență semnificativă. Animalele din grădinile zoologice, din contră, sunt protejate de aceste pericole. Cercetătorii UZH au făcut parte din echipa internațională care a studiat peste 50 de specii de mamifere pentru a stabili dacă animalele trăiesc mai mult în grădinile zoologice decât în sălbăticie.
Citește mai mult

bears_2_Antonio_Ramos

Daune cauzate de urși: Oamenii determină frecvența – Numărul urșilor este un factor neglijabil

Anual se fac peste 3200 de compensări pentru daune cauzate de urșii bruni în toată Europa. Proporțiile daunelor cauzate variază dramatic în funcție de țara în care au fost produse. Diferența dintre numărul de exemplare de urși din diferitele țări nu este o cauză.
Citește mai mult

Microbiomul: Creștere sustenabilă a animalelor de fermă

Cercetătorii sunt pe urmele astmului, diabetului de tip 1 și alergiilor până în punctul de risc genetic și factori de cauză ambientală. Mai multe studii arată cât este de important microbiomul intestinal în acest context.
Citește mai mult

Revista

Companii

Internaţional

Literatură