The effect of DON on the gastrointestinal tract

(23.12.2009) French INRA scientist shares how the mycotoxin DON cripples the immune system by targeting the animal’s first line of defense – the intestine.

Mycotoxin intestinal absorption – specifically at the effects of DON on the gastrointestinal tract - is the subject of one of the latest videos on BIOMIN’s Mycotoxin Channel on YouTube.

In this concise one-minute-plus clip, Dr. Isabelle Oswald of the French National Institute of Agricultural Research (INRA) explains what happens in the intestines of animals as a result of the mycotoxin DON. Also known as deoxynivalenol or vomitoxin, DON is among the most commonly occurring of Fusarium mycotoxins often associated illness in farm animals or humans.

The gastrointestinal tract is the first barrier that the mycotoxin DON encounters in the animal’s body. Once ingested, DON weakens the intestine significantly, altering its protective barrier function and allowing more contaminants to enter the lumen of the gastrointestinal tract. This produces a deleterious effect on the animal.

From a weakened gastrointestinal tract, Dr. Oswald explains that bacteria are then able to translocate themselves to the rest of the animal.

Dr. Oswald is the head of immuno-mycotoxicology at INRA, specializing in research on the impact of mycotoxins on the immune system, particularly in pigs. Besides the effects of DON, Dr. Oswald Oswald has also touched on the long-term effects of mycotoxins on pigs, and ways to analyse the mycotoxin effect in the gastrointestinal tract, on the Mycotoxin Channel.

The Mycotoxin Channel consists of webinars that address specific questions on mycotoxin problems and mycotoxin management issues around the world. Topical sections include analysis, mycotoxin risk management, mycotoxins in general and symptoms.

www.youtube.com/mycotoxinchannel

Ştiinţa

Hohenheim

Fosforul și sănătatea animalelor: un nou grup de cercetători de la Universitatea Hohenheim

Fosforul este un nutrient indispensabil oamenilor, animalelor și plantelor. Dar, fermele nu pot satisface de obicei această nevoie a animalelor dându-le doar hrană pe bază de plante.
Pentru a compensa, fermierii adaugă fosfor la nutriția animalelor.
Citește mai mult

Universitatea Konstanz

Biologii de la Universitatea din Konstanz studiază principiile care stau la baza mișcărilor colective a babuinilor

 Cum reușesc babuinii să coordoneze mișcările grupului lor? Biologii de la Universitatea din Konstanz studiază aceste organisme în sălbăticie pentru a afla care sunt regulile comportamentale pe care le folosesc babuinii atunci când interacționează.
Citește mai mult

King Cobra

Primul simpozion internațional „Regele Cobra" 2017

 În perioada 6 -7 Octombrie 2017, Fundația Herpetofauna Olanda, în colaborare cu Edupet Education, va organiza primul simpozion internațional de acest fel despre unul dintre cei mai veninoși șerpi de pe pământ.
Citește mai mult

UZH

Cea mai mare parte a mamiferelor au o durată de viață mai mare în grădinile zoologice

Viața în sălbăticie prezintă riscul de prădare, lipsa de hrană, climatul aspru și o concurență semnificativă. Animalele din grădinile zoologice, din contră, sunt protejate de aceste pericole. Cercetătorii UZH au făcut parte din echipa internațională care a studiat peste 50 de specii de mamifere pentru a stabili dacă animalele trăiesc mai mult în grădinile zoologice decât în sălbăticie.
Citește mai mult

bears_2_Antonio_Ramos

Daune cauzate de urși: Oamenii determină frecvența – Numărul urșilor este un factor neglijabil

Anual se fac peste 3200 de compensări pentru daune cauzate de urșii bruni în toată Europa. Proporțiile daunelor cauzate variază dramatic în funcție de țara în care au fost produse. Diferența dintre numărul de exemplare de urși din diferitele țări nu este o cauză.
Citește mai mult

Microbiomul: Creștere sustenabilă a animalelor de fermă

Cercetătorii sunt pe urmele astmului, diabetului de tip 1 și alergiilor până în punctul de risc genetic și factori de cauză ambientală. Mai multe studii arată cât este de important microbiomul intestinal în acest context.
Citește mai mult

Revista

Companii

Internaţional

Literatură