Intervenție chirurgicală de excepție la Grădina Zoologică din Galați

(16.04.2013) O echipă formată din 6 medici veterinari, condusă de Conf. Dr. Alexandru Diaconescu,  a realizat sâmbătă, 13 aprilie, ablația unei formațiuni tumorale la o leoaică aparținând Gradinii Zoologice Galați.

Pacienta, o leioacă pe nume Adela, în vârstă de 12 ani, s-a născut în captivitate. Formațiunea tumorală a fost depistată în urmă cu 2 ani însă, în ultima perioadă, a prezentat o dezvoltare accelerată, ajungând la dimensiuni impresionante: 6 kilograme și aproximativ 40 cm.

Mădălin Șerban, directorul științific al Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați a declarat pentru Agerpres: "Am monitorizat permanent leoaica din momentul observării acestei tumori şi am sperat ca formaţiunea să nu se dezvolte.

Din păcate, tumora a ajuns la mărimea unei mingi de fotbal, nu-i pune viaţa în pericol, dar o incomodează vizibil fiind în zona abdominală. Comitetul etic al Grădinii Zoologice a hotărât ca Adela să fie operată pentru că vrem ca ea să aibă o viaţă normală".

Intervenția chirurgicală, coordonată de Dr. Alexandru Diaconescu, asistat de Dr.Dan Gâscă, medicul veterinar al Gradinii Zoologice, și Dr. Manuela Pascal anestezist, a durat aproximativ două ore și s-a desfășurat în noul cabinet veterinar al parcului zoo. Aparatura și medicația au fost puse la dispoziție de Dr. Diaconescu, care a efectuat operația gratuit.

"Pot să spun că intervenţia a fost dificilă, tumoare era extrem de voluminoasă, cântărea 6 kg, destul de aderentă pe tunica abdominală şi destul de vascularizată. Consider că intervenţia a fost o reuşită, am reuşit îndepărtarea în totalitate a acesteia.

Prognosticul privind supravieţuirea pacientei pe termen mediu şi lung îl vor da cei de la Laboratorul de Anatomie Patologică în urma analizei unei probe din tumoare,” a declarat la finalul operaţiei prof. dr. Alexandru Diaconescu.Mai multe Ştiri

VetTube

GI disorders in dogs: new insights in diagnosis and management

Te invităm să afli noutățile din domeniul managementului și diagnosticului afecțiunilor gastrointestinale la câini!
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

4 factori care transformă industria veterinară

Creșterea competiției în mediul online în ceea ce privește vânzarea medicamentelor pentru pureci și căpușe, îmbătrânirea demografică în rândul medicilor veterinari, datoriile generate de studii.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Workshop „Chirurgia Aparatului Urinar”

Weekend-ul trecut a avut loc workshop-ul „Chirurgia Aparatului Urinar” susținut de Dr. Vitalaru Bogdan Alexandru la Center of Hope în Brănești.
Citește mai mult

Cupa Pescarului Sud

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Sud

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Greaca-Cercani, judetul Giurgiu în 22-23 iunie 2018.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Moldova

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Iazul Frasin în județul Iași în 18-19 mai 2018.
Citește mai mult

Cupa Pescarului Ardeal

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Ardeal

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Sacoșu Turcesc în județul Timiș în 11-12 mai 2018.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură