Intervenție chirurgicală de excepție la Grădina Zoologică din Galați

(16.04.2013) O echipă formată din 6 medici veterinari, condusă de Conf. Dr. Alexandru Diaconescu,  a realizat sâmbătă, 13 aprilie, ablația unei formațiuni tumorale la o leoaică aparținând Gradinii Zoologice Galați.

Pacienta, o leioacă pe nume Adela, în vârstă de 12 ani, s-a născut în captivitate. Formațiunea tumorală a fost depistată în urmă cu 2 ani însă, în ultima perioadă, a prezentat o dezvoltare accelerată, ajungând la dimensiuni impresionante: 6 kilograme și aproximativ 40 cm.

Mădălin Șerban, directorul științific al Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați a declarat pentru Agerpres: "Am monitorizat permanent leoaica din momentul observării acestei tumori şi am sperat ca formaţiunea să nu se dezvolte.

Din păcate, tumora a ajuns la mărimea unei mingi de fotbal, nu-i pune viaţa în pericol, dar o incomodează vizibil fiind în zona abdominală. Comitetul etic al Grădinii Zoologice a hotărât ca Adela să fie operată pentru că vrem ca ea să aibă o viaţă normală".

Intervenția chirurgicală, coordonată de Dr. Alexandru Diaconescu, asistat de Dr.Dan Gâscă, medicul veterinar al Gradinii Zoologice, și Dr. Manuela Pascal anestezist, a durat aproximativ două ore și s-a desfășurat în noul cabinet veterinar al parcului zoo. Aparatura și medicația au fost puse la dispoziție de Dr. Diaconescu, care a efectuat operația gratuit.

"Pot să spun că intervenţia a fost dificilă, tumoare era extrem de voluminoasă, cântărea 6 kg, destul de aderentă pe tunica abdominală şi destul de vascularizată. Consider că intervenţia a fost o reuşită, am reuşit îndepărtarea în totalitate a acesteia.

Prognosticul privind supravieţuirea pacientei pe termen mediu şi lung îl vor da cei de la Laboratorul de Anatomie Patologică în urma analizei unei probe din tumoare,” a declarat la finalul operaţiei prof. dr. Alexandru Diaconescu.Mai multe Ştiri

Piton_capuse

Caz GRAV de infestare cu căpuşe la un şarpe. Numărul „ireal” de paraziţi extraşi din pielea acestuia

Un piton a fost găsit într-o stare deplorabilă într-o piscină din Australia, potrivit Yahoo! News. Şarpele era infestat cu peste 500 de căpuşe. Animalul, care a primit numele „Nike”, a fost preluat de cei de la Gold Coast and Brisbane Snake Catcher.
Citește mai mult

Hemodialivet - Romanian Society of Veterinary Nephrology

European Congress of Veterinary Nephrology    

During the European Congress of Veterinary Nephrology, February 22nd - 23rd, 2019 in Bucharest, you will have the opportunity to have a masterclass with Dr. Dennis B. DeNicola
Citește mai mult

Forum Practica Veterinara

Workshop imagistică veterinară 1

În intervalul 19-20 aprilie 2019, Forumul pentur Practică Veterinară România, vă așteaptă la cea de-a III-a ediție la Crowne Plaza Hotel - București. Coordonatorul evenimentului este Prof. univ. dr. Mario Codreanu.
Citește mai mult

Ordin pentru modificarea și completarea normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân

Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea
câinilor cu stapân aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1/2014.
Citește mai mult

Stand Maravet AMVAC 2018_1

AMVAC 2018

Congresul Internațional AMVAC a reunit medici veterinari din întreaga țară și a reușit să-i aducă față în față atât cu companiile de top din domeniul sănătății animalelor cât și cu lectori în domeniul medicinei veterinare.
Citește mai mult

VetTube

GI disorders in dogs: new insights in diagnosis and management

Te invităm să afli noutățile din domeniul managementului și diagnosticului afecțiunilor gastrointestinale la câini!
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

4 factori care transformă industria veterinară

Creșterea competiției în mediul online în ceea ce privește vânzarea medicamentelor pentru pureci și căpușe, îmbătrânirea demografică în rândul medicilor veterinari, datoriile generate de studii.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Workshop „Chirurgia Aparatului Urinar”

Weekend-ul trecut a avut loc workshop-ul „Chirurgia Aparatului Urinar” susținut de Dr. Vitalaru Bogdan Alexandru la Center of Hope în Brănești.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură