Intervenție chirurgicală de excepție la Grădina Zoologică din Galați

(16.04.2013) O echipă formată din 6 medici veterinari, condusă de Conf. Dr. Alexandru Diaconescu,  a realizat sâmbătă, 13 aprilie, ablația unei formațiuni tumorale la o leoaică aparținând Gradinii Zoologice Galați.

Pacienta, o leioacă pe nume Adela, în vârstă de 12 ani, s-a născut în captivitate. Formațiunea tumorală a fost depistată în urmă cu 2 ani însă, în ultima perioadă, a prezentat o dezvoltare accelerată, ajungând la dimensiuni impresionante: 6 kilograme și aproximativ 40 cm.

Mădălin Șerban, directorul științific al Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați a declarat pentru Agerpres: "Am monitorizat permanent leoaica din momentul observării acestei tumori şi am sperat ca formaţiunea să nu se dezvolte.

Din păcate, tumora a ajuns la mărimea unei mingi de fotbal, nu-i pune viaţa în pericol, dar o incomodează vizibil fiind în zona abdominală. Comitetul etic al Grădinii Zoologice a hotărât ca Adela să fie operată pentru că vrem ca ea să aibă o viaţă normală".

Intervenția chirurgicală, coordonată de Dr. Alexandru Diaconescu, asistat de Dr.Dan Gâscă, medicul veterinar al Gradinii Zoologice, și Dr. Manuela Pascal anestezist, a durat aproximativ două ore și s-a desfășurat în noul cabinet veterinar al parcului zoo. Aparatura și medicația au fost puse la dispoziție de Dr. Diaconescu, care a efectuat operația gratuit.

"Pot să spun că intervenţia a fost dificilă, tumoare era extrem de voluminoasă, cântărea 6 kg, destul de aderentă pe tunica abdominală şi destul de vascularizată. Consider că intervenţia a fost o reuşită, am reuşit îndepărtarea în totalitate a acesteia.

Prognosticul privind supravieţuirea pacientei pe termen mediu şi lung îl vor da cei de la Laboratorul de Anatomie Patologică în urma analizei unei probe din tumoare,” a declarat la finalul operaţiei prof. dr. Alexandru Diaconescu.Mai multe Ştiri

Workshop II de Stomatologie Veterinara

Workshop II de Stomatologie Veterinara

Pe data de 28 octombrie, sambata a avut loc cel de al doilea eveniment din anul 2017 al Asociatiei Romane de Stomatologie Veterinara (ARSV) Workshopul cu titlul "Anestezia loco-regionala, Extractia dentara simpla, extractia dentara chirurgicala si complicata"
Citește mai mult

Maravet Strongest

Maravet - Strongest in Romania

Pentru al III-lea an la rând Maravet intră în grupul companiilor Strongest in Romania.
 “Strongest in Romania” confirmă încrederea de care a dat dovadă compania și capacitatea acesteia de a-și achita obligațiile financiare viitoare.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

ABO MIX S.A. angajează inginer zootehnist și medic veterinar

ABO MIX S.A., având ca obiect de activitate cresterea suinelor si producerea de furaje combinate, cu sediul în Municipiul Satu Mare, str. Depozitelor, nr. 31, jud. Satu Mare, este interesată în angajarea de personal absolventi cu studii superioare de specialitate inginer zootehnist si medic veterinar. 
Citește mai mult

100 de medici din toata tara, la prima ediție a Conferinței Naționale de Stomatologie Veterinară

100 de medici din toata tara, la prima ediție a Conferinței Naționale de Stomatologie Veterinară

Prima ediție a Conferinței Naționale de Stomatologie Veterinară desfășurată zilele trecute, în Capitală, a adunat aproximativ 100 de medici veterinari și studenți din toată țara, dornici să afle, direct de la specialiști, totul despre sănătatea dentară a animalelor de companie!
Citește mai mult

Stanley Bergman

Stanley Bergman - CEO al anului 2017

De mai bine de 80 ani, Henry Schein a fost de mare succes datorita muncii grele si eforturilor nemarginite ale echipei de angajati in numar de 21.000. In ultima saptamana, munca noastra si angajamentul nostru au fost recunoscute in mod special.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Clinică veterinară universitară pentru animale mici este reconstruită

Până la sfârșitul anului 2020 va fi construită la Universitatea de Medicină Veterinară, o nouă stație centrală pentru animalele mici bolnave și rănite.
Citește mai mult

Bayer_antiparazitare

Evenimente științifice despre paraziții externi și importanța repelenței în prevenirea bolilor transmise de vectori

Maravet în colaborare cu Bayer și IubesteAnimalele.ro vă invită la evenimente științifice despre paraziții externi și importanța repelenței în prevenirea bolilor transmise de vectori în diverse locații din țară.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură