O nouă opțiune terapeutică de la Merial, este disponibilă acum și în România

(27.02.2012) CERTIFECT TM oferă o protecție superioară a câinilor împotriva căpușelor, precum și un control eficient al puricilor

Merial anunță lansarea CERTIFECTTM (fipronil/(S)-methoprene/amitraz), un produs revoluționar care omoară căpușele înainte ca ele să se fixeze, omorând în același timp puricii și păduchii existenți pe animal. Produsul a fost aprobat recent de către Agenția Europeană pentru Medicamente pentru tratamentul și controlul rapid, eficient și ușor al căpușelor, puricilor și păduchilor destinat câinilor cu vârstă ce începe de la 8 săptămâni.

CERTIFECT

Lansarea CERTIFECT este marcată de o serie de evenimente profesionale desfășurate pe 2 martie la Cluj, 5 martie la Iași, 7 martie la București, peste 600 medici veterinari din România confirmând participarea la simpozioanele științifice susținute de reprezentanții Merial și Veteco în cadrul acestor evenimente.

“Suntem încântați să lansăm CERTIFECT în România. Produsul stabilește un nou standard pentru protecția împotriva ectoparaziților la câini, prin asigurarea unui control de neegalat împotriva căpușelor, furnizând totodată controlul rapid și de lungă durată împotriva puricilor asigurat de fipronil și de (S)-methoprene,” spune Dr. Med. Vet. Sorin Badea –Director General Veteco Interservices, distribuitorul oficial Merial în România. “CERTIFECT va ajuta proprietarii de animale să țină dizgrațioasele căpușe departe de câinii lor și va ajuta medicii veterinari să ofere cea mai bună protecție câinilor aflați sub îngrijirea lor."

Mai multe studii clinice au confirmat siguranța și eficacitatea CERTIFECT. Studiile au demonstrat că produsul CERTIFECT este extrem de eficient atât în prevenirea fixării căpușelor, cât și în uciderea lor rapidă: aceleași studii au probat că produsul CERTIFECT începe să omoare căpușele încă din primele două ore după aplicarea tratamentului și continuă să elimine căpușele aflate în orice stadiu fiziologic, într-un interval de 24 de ore de la infestare; determină căpușele care sunt deja fixate să se detașeze de pe pielea animalului, să cadă de pe animal fiind în scurt timp ucise. S-a demonstrat, de asemenea, că produsul CERTIFECT protejează câinii timp de până la cinci săptămâni.

"Problema celor mai multe produse destinate protecției împotriva căpușelor este că au nevoie de până la două zile pentru a ucide toate căpușele de pe un câine și că nu opresc fixarea și hrănirea căpușelor”,  spune Dr. Med. Vet. Sorin Badea –Director General Veteco Interservices, distribuitorul oficial Merial în România. “CERTIFECT previne fixarea căpușelor și le omoară rapid. Prevenirea fixării este vitală pentru stoparea transmiterii unor boli grave pe care căpușele le pot purta, cum ar fi boala Lyme, erlichioza, anaplasmoza și babesioza,” a mai spus purtatorul de cuvânt. “Studiile publicate indică faptul că acest produs poate fi folosit ca o componentă a strategiei de prevenire a bolilor transmise de căpușe.”

CERTIFECT este eficient împotriva celor mai comune trei specii de capuse din Europa (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) precum și impotriva: Ixodes scapularis, Dermacentor variabilis, Haemaphysalis elliptica, Haemaphysalis longicornis, Amblyomma americanum and Amblyomma maculatum.

Bolile transmise de căpușe, precum boala Lyme, erlichioza, anaplasmoza, și babesioza sunt boli grave, diagnosticate tot mai des în România. Aceste boli pot duce la invaliditatea câinilor, cauzând schiopături, hipertrofierea ganglionilor limfatici, febra, pierderea poftei de mâncare, sângerări, articulații dureroase și letargie. Adeseori ele pot fi dificil de diagnosticat și de tratat. Adoptarea unei atitudini preventive, prin folosirea CERTIFECT TM pentru ținerea sub control a infestației cu căpușe este de o importanță majoră pentru protejarea câinilor împotriva acestor agenți patogeni cauzâtori de boli grave, posibil letale.

Despre CERTIFECT TM

Cercetările arată că produsul CERTIFECT TM acționează prin sinergia componentelor sale. Pipeta bicamerală de CERTIFECT TM este de culoare violet conține două soluții diferite, fipronil și (S)-methoprene pe de o parte, iar cealaltă conținând amitraz. Cele două soluții sunt ușor de aplicat simultan cu pipeta în care se găsesc - direct pe pielea câinelui, în 2 puncte pe gât și greabăn, iar ingredientele active (fipronil, (S) methoprene și amitraz) se răspândesc rapid pe toată suprafața corpului animalului, eliminând eficient căpusele și puricii.

Deși CERTIFECT TM este destinat doar pentru utilizare în prevenția și terapia câinilor, s-a demonstrat că produsul nu este toxic pentru pisicile care trăiesc în aceeași casă cu câinii tratați cu CERTIFECT TM .

Despre Merial

Merial Merial este unul din liderii la nivel mondial, ce activează în domeniul sănătății animalelor, o companie inovatoare, oferind o paletă completă de produse pentru sănătatea, bunăstarea și performanța unei game largi de specii de animale. Merial are aproximativ 5600 de angajați și funcționează în peste 150 de țări din lumea întreagă. În 2010, vânzările sale au depășit 2.6 miliarde de dolari.

Merial este o companie a Sanofi.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.merial.com

Veteco Interservices SRL

Veteco Distribuitor oficial Merial in Romania

Str Aleea Teisani nr 137 A, sector 1 Bucuresti 014034

Tel: 021 3170380; 021 3170382

Fax: 021 3170385

Email: office@veteco.ro

Web: www.veteco.comMai multe Ştiri

workshop_anestezie

Introducere în anestezia inhalatorie la câini și pisici

Maravet în colaborare cu Facultatea de Medicină Veterinară, București vă invită în data de 24 martie la workshop-ul "Introducere în anestezia inhalatorie la câini și pisici".
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Ziua femeii medic veterinar 2018

În 9-10 martie a avut loc evenimentul anual organizat de Amvac/Rosava „Ziua femeii medic veterinar“. Maravet mulțumește tuturor participanților. Vă așteptăm și la anul cu noi surprize.
Citește mai mult

RoVECCS

Congresul Național de Urgențe și Terapie Intensivă Veterinară ROVECCS

Maravet vă invită cu drag la cel de-al 4-lea congres RoVECCS! Congresul Național de Urgențe și Terapie Intensivă Veterinară ROVECCS: 16-18 martie, Teatrul Regal Elisabeta, București.
Citește mai mult

Ziua Femeii Medic Veterinar

Ziua Femeii Medic Veterinar

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, 8 martie, Maravet, în calitate de sponsor platinum, vă așteaptă la evenimentul „Ziua femeii medic veterinar“, pe 9 şi 10 martie, la Sibiu.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

La mulți ani cu ocazia zilei de 1 martie

Echipele Maravet si VET-Magazin urează la mulți ani tutoror colaboratoarelor. O primavară frumoasă alături de cei dragi și împliniri pe toate planurile.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

20 de ani de Maravet

Săptămâna aceasta Maravet a împlinit 20 de ani. Trăim prezentul...provocăm viitorul.
Citește mai mult

Congres International Nefrologie

Congresul Internațional de Nefrologie Veterinară

În perioada 23-24 februarie, la Crystal Palace Ballrooms București va avea loc cea de-a doua ediție a Congresului Internațional de Nefrologie Veterinară.
Evenimentul reunește specialiști în patologia animalelor de companie, cu preocupări în domenii precum: nefrologie, cardiologie, endoscopie, parazitologie și medicina veterinară internă. 
Citește mai mult

Asociația Medicilor Veterinari Clinicieni din București organizează cursuri de perfecționare continuă

Asociația Medicilor Veterinari Clinicieni din București va organiza în data de 4 februarie 2018, începând cu ora 14:00 cursuri de perfecționare continuă. Evenimentul va avea loc la hotel Rin Central, București.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură