O nouă opțiune terapeutică de la Merial, este disponibilă acum și în România

(27.02.2012) CERTIFECT TM oferă o protecție superioară a câinilor împotriva căpușelor, precum și un control eficient al puricilor

Merial anunță lansarea CERTIFECTTM (fipronil/(S)-methoprene/amitraz), un produs revoluționar care omoară căpușele înainte ca ele să se fixeze, omorând în același timp puricii și păduchii existenți pe animal. Produsul a fost aprobat recent de către Agenția Europeană pentru Medicamente pentru tratamentul și controlul rapid, eficient și ușor al căpușelor, puricilor și păduchilor destinat câinilor cu vârstă ce începe de la 8 săptămâni.

CERTIFECT

Lansarea CERTIFECT este marcată de o serie de evenimente profesionale desfășurate pe 2 martie la Cluj, 5 martie la Iași, 7 martie la București, peste 600 medici veterinari din România confirmând participarea la simpozioanele științifice susținute de reprezentanții Merial și Veteco în cadrul acestor evenimente.

“Suntem încântați să lansăm CERTIFECT în România. Produsul stabilește un nou standard pentru protecția împotriva ectoparaziților la câini, prin asigurarea unui control de neegalat împotriva căpușelor, furnizând totodată controlul rapid și de lungă durată împotriva puricilor asigurat de fipronil și de (S)-methoprene,” spune Dr. Med. Vet. Sorin Badea –Director General Veteco Interservices, distribuitorul oficial Merial în România. “CERTIFECT va ajuta proprietarii de animale să țină dizgrațioasele căpușe departe de câinii lor și va ajuta medicii veterinari să ofere cea mai bună protecție câinilor aflați sub îngrijirea lor."

Mai multe studii clinice au confirmat siguranța și eficacitatea CERTIFECT. Studiile au demonstrat că produsul CERTIFECT este extrem de eficient atât în prevenirea fixării căpușelor, cât și în uciderea lor rapidă: aceleași studii au probat că produsul CERTIFECT începe să omoare căpușele încă din primele două ore după aplicarea tratamentului și continuă să elimine căpușele aflate în orice stadiu fiziologic, într-un interval de 24 de ore de la infestare; determină căpușele care sunt deja fixate să se detașeze de pe pielea animalului, să cadă de pe animal fiind în scurt timp ucise. S-a demonstrat, de asemenea, că produsul CERTIFECT protejează câinii timp de până la cinci săptămâni.

"Problema celor mai multe produse destinate protecției împotriva căpușelor este că au nevoie de până la două zile pentru a ucide toate căpușele de pe un câine și că nu opresc fixarea și hrănirea căpușelor”,  spune Dr. Med. Vet. Sorin Badea –Director General Veteco Interservices, distribuitorul oficial Merial în România. “CERTIFECT previne fixarea căpușelor și le omoară rapid. Prevenirea fixării este vitală pentru stoparea transmiterii unor boli grave pe care căpușele le pot purta, cum ar fi boala Lyme, erlichioza, anaplasmoza și babesioza,” a mai spus purtatorul de cuvânt. “Studiile publicate indică faptul că acest produs poate fi folosit ca o componentă a strategiei de prevenire a bolilor transmise de căpușe.”

CERTIFECT este eficient împotriva celor mai comune trei specii de capuse din Europa (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) precum și impotriva: Ixodes scapularis, Dermacentor variabilis, Haemaphysalis elliptica, Haemaphysalis longicornis, Amblyomma americanum and Amblyomma maculatum.

Bolile transmise de căpușe, precum boala Lyme, erlichioza, anaplasmoza, și babesioza sunt boli grave, diagnosticate tot mai des în România. Aceste boli pot duce la invaliditatea câinilor, cauzând schiopături, hipertrofierea ganglionilor limfatici, febra, pierderea poftei de mâncare, sângerări, articulații dureroase și letargie. Adeseori ele pot fi dificil de diagnosticat și de tratat. Adoptarea unei atitudini preventive, prin folosirea CERTIFECT TM pentru ținerea sub control a infestației cu căpușe este de o importanță majoră pentru protejarea câinilor împotriva acestor agenți patogeni cauzâtori de boli grave, posibil letale.

Despre CERTIFECT TM

Cercetările arată că produsul CERTIFECT TM acționează prin sinergia componentelor sale. Pipeta bicamerală de CERTIFECT TM este de culoare violet conține două soluții diferite, fipronil și (S)-methoprene pe de o parte, iar cealaltă conținând amitraz. Cele două soluții sunt ușor de aplicat simultan cu pipeta în care se găsesc - direct pe pielea câinelui, în 2 puncte pe gât și greabăn, iar ingredientele active (fipronil, (S) methoprene și amitraz) se răspândesc rapid pe toată suprafața corpului animalului, eliminând eficient căpusele și puricii.

Deși CERTIFECT TM este destinat doar pentru utilizare în prevenția și terapia câinilor, s-a demonstrat că produsul nu este toxic pentru pisicile care trăiesc în aceeași casă cu câinii tratați cu CERTIFECT TM .

Despre Merial

Merial Merial este unul din liderii la nivel mondial, ce activează în domeniul sănătății animalelor, o companie inovatoare, oferind o paletă completă de produse pentru sănătatea, bunăstarea și performanța unei game largi de specii de animale. Merial are aproximativ 5600 de angajați și funcționează în peste 150 de țări din lumea întreagă. În 2010, vânzările sale au depășit 2.6 miliarde de dolari.

Merial este o companie a Sanofi.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.merial.com

Veteco Interservices SRL

Veteco Distribuitor oficial Merial in Romania

Str Aleea Teisani nr 137 A, sector 1 Bucuresti 014034

Tel: 021 3170380; 021 3170382

Fax: 021 3170385

Email: office@veteco.ro

Web: www.veteco.comMai multe Ştiri

VetTube

GI disorders in dogs: new insights in diagnosis and management

Te invităm să afli noutățile din domeniul managementului și diagnosticului afecțiunilor gastrointestinale la câini!
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

4 factori care transformă industria veterinară

Creșterea competiției în mediul online în ceea ce privește vânzarea medicamentelor pentru pureci și căpușe, îmbătrânirea demografică în rândul medicilor veterinari, datoriile generate de studii.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Workshop „Chirurgia Aparatului Urinar”

Weekend-ul trecut a avut loc workshop-ul „Chirurgia Aparatului Urinar” susținut de Dr. Vitalaru Bogdan Alexandru la Center of Hope în Brănești.
Citește mai mult

Cupa Pescarului Sud

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Sud

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Greaca-Cercani, judetul Giurgiu în 22-23 iunie 2018.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Moldova

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Iazul Frasin în județul Iași în 18-19 mai 2018.
Citește mai mult

Cupa Pescarului Ardeal

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Ardeal

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Sacoșu Turcesc în județul Timiș în 11-12 mai 2018.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură