Cea de a 14 a ediție a Simpozionului Mondial al IRO va avea loc in România !

(09.02.2013) Tema: ”Cooperarea la nivel mondial dintre USAR-Teams şi echipele canine de căutare”

International Rescue Dog Organisation Evenimentul va avea loc, pentru prima dată in Europa de Est, la București, in perioada 18 - 20 aprilie 2013.

La aceasta temă generală iau parte experţi internaţionali, ce se adresează în special acelora care sunt pregatiţi, sprijină si intervin in caz de dezastre naturale sau tehnologice.

Printre aceştia se află şi medicii veterinari. Simpozionul Mondial, este o manifestaţie a Organizaţiei Internaţionale a Câinilor de Salvare – IRO, ce are loc o dată la 2 ani.

Cea de a 14 a ediție este organizată de către Centrul de Educare Canină, reprezentantul României la IRO.

Mesajul acestui Simposion mondial este sa stim cum se intervine si cum sunt convocate echipele canine de cautare, in multitudinea de catastrofe, care au loc in intreaga lume, de exemplu, la cutremurul din Haiti în 2010, cind UNO a convoacat si deplasat cu avionul la locul dezastrului, echipe specializate in cautare-salvare, doctori, tehnicieni şi echipe canine de cautare, impreuna cu aparatura si logistica necesară tipului de dezastru.

Cu coordonarea si desfăşurarea unei astfel de implemdentări se ocupă International Search and Rescue Advisory Group (INSARAG), Grupul Consultativ International de Cautare-Salvare, al Naţiunilor Unite.

Aceste echipe arata faptul ca fiecare organizatie internatională are diverși specialisti in componeneța sa, asa cum IRO vine in sprijinul evenimentelor cu echipe canine de cautare.

Ce trebuie îmbunatăţit in viitor? Unde există probleme in practică? Ce este important sa facă fiecare dintre aceste echipe?

Acestea sunt doar câteva intrebări la care vorbitorii vă vor da răspunsuri.

Două zile cu program intens şi 14 Prezentări deosebite

Deschiderea simpozionului mondial va fi realizată de către președintele IRO, Dr. Wolfgang Zörner Apoi va urma un program dens de prelegeri cu vorbitori din întreaga lume.

Printre aceştia elvețianul Toni Frisch, președintele Global al INSARAG/ONU, înalți reprezentanți ai Parlamentului României, specialiști ai Ministerului de Interne și Administratiei, experți internationali ai echipelor de cautare-salvare (USAR Team), precum John Ball din Marea Britanie, Chris Pritchard și Ove Syslak de la IRO, Liviu Ionescu presedinte CdEC, Cristian Ștefănescu președintele Asociației chinologice române, dar si numeroşi..medici..veterinari.

Medicul Veterinar Tarkan Özvardar va prezenta o misiune în Ecris, iar Medicul Veterinar Linda Hornisberger, din Elveția, prezintă o temă despre experiențele ei din Sumatra in anul 2009. Doctorul  Doru Safta din România, un specialist în chirurgia canina, va prezenta o temă privind urgenţele medicale pentru animale de companie, în contextul operaţiunilor de căutare-salvare.

Un program cu o vizită la Palatul Parlamentului și un tur al oraşului cu cina traditionala românească completeaza programul simpozionului.

Informații suplimentare:

Pe internet: www.iro-symposium.org

Locul de desfășurare:

Hotel Ramada Plaza ****
3-5 Poligrafiei Ave, 1st District
Bucuresti, Romania 013704
www.ramadaplazabucharest.ro

Taxă de participare:

€ 290,- pe persoană la inscriere pana pe data de 31.01.2013
€ 320,- pe  persoană la inscriere pana pe data de  28.02.2013
(Include : recepția de bun venit, toate prezentările, pauza de cafea si masa de pranz pe 19 și 20 aprilie, precum  și programul liber in ambele seri)Mai multe Ştiri

Forum Practica Veterinara

Workshop imagistică veterinară 1

În intervalul 19-20 aprilie 2019, Forumul pentur Practică Veterinară România, vă așteaptă la cea de-a III-a ediție la Crowne Plaza Hotel - București. Coordonatorul evenimentului este Prof. univ. dr. Mario Codreanu.
Citește mai mult

Ordin pentru modificarea și completarea normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân

Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea
câinilor cu stapân aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1/2014.
Citește mai mult

Stand Maravet AMVAC 2018_1

AMVAC 2018

Congresul Internațional AMVAC a reunit medici veterinari din întreaga țară și a reușit să-i aducă față în față atât cu companiile de top din domeniul sănătății animalelor cât și cu lectori în domeniul medicinei veterinare.
Citește mai mult

VetTube

GI disorders in dogs: new insights in diagnosis and management

Te invităm să afli noutățile din domeniul managementului și diagnosticului afecțiunilor gastrointestinale la câini!
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

4 factori care transformă industria veterinară

Creșterea competiției în mediul online în ceea ce privește vânzarea medicamentelor pentru pureci și căpușe, îmbătrânirea demografică în rândul medicilor veterinari, datoriile generate de studii.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Workshop „Chirurgia Aparatului Urinar”

Weekend-ul trecut a avut loc workshop-ul „Chirurgia Aparatului Urinar” susținut de Dr. Vitalaru Bogdan Alexandru la Center of Hope în Brănești.
Citește mai mult

Cupa Pescarului Sud

Cupa pescarului veterinar 2018 - Zona Sud

Maravet are plăcerea să vă invite la cea de-a III-a ediție a Cupei Pescarului Veterinar. Evenimentul va avea loc la Greaca-Cercani, judetul Giurgiu în 22-23 iunie 2018.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură