Cea de a 14 a ediție a Simpozionului Mondial al IRO va avea loc in România !

(09.02.2013) Tema: ”Cooperarea la nivel mondial dintre USAR-Teams şi echipele canine de căutare”

International Rescue Dog Organisation Evenimentul va avea loc, pentru prima dată in Europa de Est, la București, in perioada 18 - 20 aprilie 2013.

La aceasta temă generală iau parte experţi internaţionali, ce se adresează în special acelora care sunt pregatiţi, sprijină si intervin in caz de dezastre naturale sau tehnologice.

Printre aceştia se află şi medicii veterinari. Simpozionul Mondial, este o manifestaţie a Organizaţiei Internaţionale a Câinilor de Salvare – IRO, ce are loc o dată la 2 ani.

Cea de a 14 a ediție este organizată de către Centrul de Educare Canină, reprezentantul României la IRO.

Mesajul acestui Simposion mondial este sa stim cum se intervine si cum sunt convocate echipele canine de cautare, in multitudinea de catastrofe, care au loc in intreaga lume, de exemplu, la cutremurul din Haiti în 2010, cind UNO a convoacat si deplasat cu avionul la locul dezastrului, echipe specializate in cautare-salvare, doctori, tehnicieni şi echipe canine de cautare, impreuna cu aparatura si logistica necesară tipului de dezastru.

Cu coordonarea si desfăşurarea unei astfel de implemdentări se ocupă International Search and Rescue Advisory Group (INSARAG), Grupul Consultativ International de Cautare-Salvare, al Naţiunilor Unite.

Aceste echipe arata faptul ca fiecare organizatie internatională are diverși specialisti in componeneța sa, asa cum IRO vine in sprijinul evenimentelor cu echipe canine de cautare.

Ce trebuie îmbunatăţit in viitor? Unde există probleme in practică? Ce este important sa facă fiecare dintre aceste echipe?

Acestea sunt doar câteva intrebări la care vorbitorii vă vor da răspunsuri.

Două zile cu program intens şi 14 Prezentări deosebite

Deschiderea simpozionului mondial va fi realizată de către președintele IRO, Dr. Wolfgang Zörner Apoi va urma un program dens de prelegeri cu vorbitori din întreaga lume.

Printre aceştia elvețianul Toni Frisch, președintele Global al INSARAG/ONU, înalți reprezentanți ai Parlamentului României, specialiști ai Ministerului de Interne și Administratiei, experți internationali ai echipelor de cautare-salvare (USAR Team), precum John Ball din Marea Britanie, Chris Pritchard și Ove Syslak de la IRO, Liviu Ionescu presedinte CdEC, Cristian Ștefănescu președintele Asociației chinologice române, dar si numeroşi..medici..veterinari.

Medicul Veterinar Tarkan Özvardar va prezenta o misiune în Ecris, iar Medicul Veterinar Linda Hornisberger, din Elveția, prezintă o temă despre experiențele ei din Sumatra in anul 2009. Doctorul  Doru Safta din România, un specialist în chirurgia canina, va prezenta o temă privind urgenţele medicale pentru animale de companie, în contextul operaţiunilor de căutare-salvare.

Un program cu o vizită la Palatul Parlamentului și un tur al oraşului cu cina traditionala românească completeaza programul simpozionului.

Informații suplimentare:

Pe internet: www.iro-symposium.org

Locul de desfășurare:

Hotel Ramada Plaza ****
3-5 Poligrafiei Ave, 1st District
Bucuresti, Romania 013704
www.ramadaplazabucharest.ro

Taxă de participare:

€ 290,- pe persoană la inscriere pana pe data de 31.01.2013
€ 320,- pe  persoană la inscriere pana pe data de  28.02.2013
(Include : recepția de bun venit, toate prezentările, pauza de cafea si masa de pranz pe 19 și 20 aprilie, precum  și programul liber in ambele seri)Mai multe Ştiri

Workshop II de Stomatologie Veterinara

Workshop II de Stomatologie Veterinara

Pe data de 28 octombrie, sambata a avut loc cel de al doilea eveniment din anul 2017 al Asociatiei Romane de Stomatologie Veterinara (ARSV) Workshopul cu titlul "Anestezia loco-regionala, Extractia dentara simpla, extractia dentara chirurgicala si complicata"
Citește mai mult

Maravet Strongest

Maravet - Strongest in Romania

Pentru al III-lea an la rând Maravet intră în grupul companiilor Strongest in Romania.
 “Strongest in Romania” confirmă încrederea de care a dat dovadă compania și capacitatea acesteia de a-și achita obligațiile financiare viitoare.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

ABO MIX S.A. angajează inginer zootehnist și medic veterinar

ABO MIX S.A., având ca obiect de activitate cresterea suinelor si producerea de furaje combinate, cu sediul în Municipiul Satu Mare, str. Depozitelor, nr. 31, jud. Satu Mare, este interesată în angajarea de personal absolventi cu studii superioare de specialitate inginer zootehnist si medic veterinar. 
Citește mai mult

100 de medici din toata tara, la prima ediție a Conferinței Naționale de Stomatologie Veterinară

100 de medici din toata tara, la prima ediție a Conferinței Naționale de Stomatologie Veterinară

Prima ediție a Conferinței Naționale de Stomatologie Veterinară desfășurată zilele trecute, în Capitală, a adunat aproximativ 100 de medici veterinari și studenți din toată țara, dornici să afle, direct de la specialiști, totul despre sănătatea dentară a animalelor de companie!
Citește mai mult

Stanley Bergman

Stanley Bergman - CEO al anului 2017

De mai bine de 80 ani, Henry Schein a fost de mare succes datorita muncii grele si eforturilor nemarginite ale echipei de angajati in numar de 21.000. In ultima saptamana, munca noastra si angajamentul nostru au fost recunoscute in mod special.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Clinică veterinară universitară pentru animale mici este reconstruită

Până la sfârșitul anului 2020 va fi construită la Universitatea de Medicină Veterinară, o nouă stație centrală pentru animalele mici bolnave și rănite.
Citește mai mult

Bayer_antiparazitare

Evenimente științifice despre paraziții externi și importanța repelenței în prevenirea bolilor transmise de vectori

Maravet în colaborare cu Bayer și IubesteAnimalele.ro vă invită la evenimente științifice despre paraziții externi și importanța repelenței în prevenirea bolilor transmise de vectori în diverse locații din țară.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură