Facultatea de medicina veterinara "Spiru Haret" din Bucuresti reacreditata cu calificativul INCREDERE

(27.07.2012) Facultatea de Medicina Veterinara a fost acreditata prima data prin H.G. nr.944/2002 iar prin Hotararea Consiliului ARACIS din 26.07.2012 a primit calificativul Incredere cu mentinerea acreditarii. Facultatea va putea inscrie 50 de studenti in fiecare an. 

Facultatea de medicina veterinara 'Spiru Haret' din Bucuresti Programul de studii de licenta, are o durata a ciclului de invatamant de 6 ani, conform H.G.1477/2003 - invatamant de zi, care raspunde pe deplin cerintelor Directivei CE 36/2005 privind recunoasterea calificarilor profesionale.

Fiecare an de studiu este prevazut cu 60 de credite transferabile, iar numarul total de credite conform Sistemului European de Credite Transferabile (ECTS) este de 360.

Dupa absolvirea facultatii, absolventii licentiati dobandesc titlul de Doctor Medic veterinar, conform Registrului National al Calificarilor din Invatamantul Superior ( www.RNCIS.ro) si fac parte dintr-o profesie liberala ce are ca obiective apararea sanatatii animalelor, a sanatatii publice, a protectia consumatorului si a mediului inconjurator, ameliorarea efectivelor de animale, asigurarea securitatii alimentare a populatiei, facilitarea relatiilor comerciale si pastrarea echilibrului ecologic. 

Obiectivul principal al programului, consta in formarea de medici veterinari care sa activeze in domeniile apararii sanatatii animalelor, al igienei alimentelor de origine animala si al sanatatii publice, in cercetarea stiintifica, ca specialist in asistenta medicala veterinara, specialist sau manager in unitati de profil medical-veterinar, in inspectia sanitar-veterinara, specialist in combaterea infecunditatii la animale, farmacie si marketing farmaceutic veterinar. 

In Facultatea de Medicina Veterinara "Spiru Haret" isi desfasoara activitatea 31 de cadre didactice , din randul acestora facand parte cercetatori stiintifici gradul 1 si 2, cadre didactice cu o indelungata experienta didactica si pedagogica. 

Facultatea dispune de laboratoare destinate lucrarilor practice pentru studenti, si un laborator de cercetare pentru activitatea stiintifica a cadrelor didactice si a cercurilor stiintifice studentesti, situate in Bucuresti, pe str. Energeticienilor nr. 9-11, Sector 3.

Facultatea dispune de o Clinica veterinara universitara pentru animale de companie situata in str. Masina de Paine nr.47, Sector 2, dotata cu sala de curs, un amfiteatru pentru prezentarea cazurilor, 3 cabinete de consultatii, 3 sali de operatii, 3 laboratoare de diagnostic clinic (biochimie serologica, parazitologie, bacteriologie-micologie), laborator Röntgen si ecografie, o sala de triaj, spatiu adecvat pentru internare postoperatorie. 

Clinica pentru animale mari este situata in Comuna Negoiesti, si dispune de o sala de operatii, sala de curs si animale din toate speciile. Pentru efectuarea activitatiilor de clinica pentru animalele de ferma, a lucrarilor practice pentru inspectia si expertiza produselor de origine animala, precum si pentru efectuarea stagiilor de practica ale studentilor, sunt incheiate contracte cu 44 de agenti economici (ferme, abatoare, unitati de procesare a carnii, laptelui, mierii, pestelui etc.).

Facultatea dispune de o baza materiala corespunzatoare pentru instruirea studentilor, precum si de o baza materiala in continua dezvoltare pentru activitatea de cercetare stiintifica.   Facultatea dispune de o biblioteca cu peste 4205 de volume si reviste de specialitate. 

Lunar sau trimestrial sosesc la biblioteca abonamente la reviste de specialitate romanesti si reviste din strainatate.

De la infiintarea facultatii, cadrele didactice au redactat manuale si indrumatoare de lucrari practice pentru studenti, tiparite la editura FRM a Universitatii ,,Spiru Haret".

Practica de specialitate se desfasoara diferentiat pentru fiecare an de studii, in ferme pentru cresterea animalelor, unitati de industrie alimentara si in Clinica facultatii. 

Link: Facultatea de medicina veterinara "Spiru Haret"Mai multe Ştiri

Piton_capuse

Caz GRAV de infestare cu căpuşe la un şarpe. Numărul „ireal” de paraziţi extraşi din pielea acestuia

Un piton a fost găsit într-o stare deplorabilă într-o piscină din Australia, potrivit Yahoo! News. Şarpele era infestat cu peste 500 de căpuşe. Animalul, care a primit numele „Nike”, a fost preluat de cei de la Gold Coast and Brisbane Snake Catcher.
Citește mai mult

Hemodialivet - Romanian Society of Veterinary Nephrology

European Congress of Veterinary Nephrology    

During the European Congress of Veterinary Nephrology, February 22nd - 23rd, 2019 in Bucharest, you will have the opportunity to have a masterclass with Dr. Dennis B. DeNicola
Citește mai mult

Forum Practica Veterinara

Workshop imagistică veterinară 1

În intervalul 19-20 aprilie 2019, Forumul pentur Practică Veterinară România, vă așteaptă la cea de-a III-a ediție la Crowne Plaza Hotel - București. Coordonatorul evenimentului este Prof. univ. dr. Mario Codreanu.
Citește mai mult

Ordin pentru modificarea și completarea normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân

Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea
câinilor cu stapân aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1/2014.
Citește mai mult

Stand Maravet AMVAC 2018_1

AMVAC 2018

Congresul Internațional AMVAC a reunit medici veterinari din întreaga țară și a reușit să-i aducă față în față atât cu companiile de top din domeniul sănătății animalelor cât și cu lectori în domeniul medicinei veterinare.
Citește mai mult

VetTube

GI disorders in dogs: new insights in diagnosis and management

Te invităm să afli noutățile din domeniul managementului și diagnosticului afecțiunilor gastrointestinale la câini!
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

4 factori care transformă industria veterinară

Creșterea competiției în mediul online în ceea ce privește vânzarea medicamentelor pentru pureci și căpușe, îmbătrânirea demografică în rândul medicilor veterinari, datoriile generate de studii.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Workshop „Chirurgia Aparatului Urinar”

Weekend-ul trecut a avut loc workshop-ul „Chirurgia Aparatului Urinar” susținut de Dr. Vitalaru Bogdan Alexandru la Center of Hope în Brănești.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură