OIE position on safety of international trade of pigs and products of pig origin

(13.04.2009) 2009 Because the current A/H1N1 related human health event has been described as swine influenza, the World Organisation for Animal Health (OIE) wishes to  further clarify the facts from the animal health perspective, particularly in relation to international trade of pigs and of products of pig origin. The OIE also points out that  it will continue to respond to new, incoming information as the situation evolves.

Information available to the OIE does not indicate, at this time, that the influenza outbreak currently occurring in the United States and Mexico was preceded by an outbreak of swine influenza.

Within a few days, scientific investigations that are currently under way should indicate if the virus circulating in humans is capable of infecting animal species, such as pigs, chickens and horses.

It is not correct to call the current disease ‘swine influenza'. The virus that is circulating includes genetic components of human, avian and swine origin. The OIE proposed to refer to this new virus as ‘North American influenza', using the same approach to nomenclature as used with the Asian influenza and Spanish influenza outbreaks that have occurred in the past.

Given there is no case of infection in animals confirmed in the zones where cases of human infection have been detected, it is not necessary to introduce specific measures for international trade in swine or their products nor to consider that consumers of pork products are at risk of infection.

The following update, sent to the National Delegates of the OIE's 174 Member Countries and Territories, summarises the OIE position regarding the safety of international trade in the context of the current influenza situation.

mai multe ştiri

Bovine

Așternutul de compost benefic pentru sănătatea copitelor bovinelor

Vacile de lapte ținute în hambar dezvoltă afecțiune a copitelor din cauza zonelor suspecte de umiditate crescută. Aceste anomalii pot să afecteze fertilitatea animalelor precum și producția de lapte a acestora. Un studiu condus de cercetătorii de la Vetmeduni Vienna demonstrează acum că utilizarea așchiilor și a rumegușului în adăposturile cu vacile de lapte în loc de așternut din paie este mult mai benefică pentru sănătatea copitelor.
Citește mai mult

Cattle

Vaccinarea: alternativa cea mai importantă la antibiotice

Conform conceptului „one health, one medicine” (o singură sănătate, o singură medicină), medicina umană și cea veterinară sunt unite de mult timp în realizarea obiectivului de a reduce utilizarea antibioticelor la minimumul necesar, și aceasta din mai multe motive.
Citește mai mult

Vaccination

Acoperiți lipsurile din programul dumneavoastră de vaccinare

Este important ca veterinarii și producătorii să lucreze împreună pentru a acoperi lipsurile. Orice program eficient de vaccinare acoperă etapele de creștere esențiale, de la vițeii nou-născuți până la juninci antepartum, pentru a minimiza riscurile de îmbolnăvire și a maximiza potențialul de producție total.
Citește mai mult

Gaina

Uleiurile esențiale ar putea fi noile antibiotice

Lovindu-se de bacterii din ce în ce mai rezistente la medicamente, oamenii de știință și fermierii stuadiază extractele din plante pentru a menține oamenii și animalele într-o stare bună de sănătate.
Citește mai mult

Antibiotice

Limitări drastice la folosirea antibioticelor în zootehnie

Utilizarea antibioticelor în domeniul veterinar va fi mult restrânsă, după ce parlamentarii europeni au votat un Raport prin care se interzice tratamentul colectiv și preventiv al animalelor cu aceste medicamente.
Citește mai mult

contributia_geneticii_iepelor

Contribuția geneticii iepelor la durata gestației și sexul mânzului

În ceea ce privește înmulțirea cailor, armăsarii sunt folosiți de obicei pentru a stabili o linie de reproducere. În unele cazuri, totuși, partea maternă joacă un rol mult mai important.
Citește mai mult