Bebeluşii înţeleg limba câinilor

(08.02.2010) Bebeluşii pot interpreta semnificaţia diferitelor tipuri de lătrat, chiar dacă nu au întâlnit niciodată un câine.

Acest fapt a fost demonstrat printr-un studiu efectuat de către cercetătorii universităţii din Brigham, Brigham Young University http://www.byu.edu.

De la frageda vârstă  de şase luni cei mici reuşesc să diferenţieze un mârâit furios de un scheunat prietenos. Mai mult decât atât bebeluşii pot fotografia şi diferenţia o poziţie prietenoasă de una agresivă luând în calcul limbajul corpului. Aceste rezultate au fost publicate în revista de specialitate Developmental Psychology.

Celor mici le-au fost arătate 2 fotografii cu acelaşi câine, odată cu expresie agresivă iar in cealaltă poză având o expresie prietenoasă. Cercetătorii au folosit şi o casetă audio în care alterna aleatoriu un lătrat agresiv şi unul prietenos.  

Capacitatea de învăţare trebuie să fie redusă la o singură încercare, conform cercetătorilor. În timp ce bebeluşii de şase luni ascultau caseta, se uitau de regulă la imaginea corectă. Copiii mai mari asociau din prima privire imaginea cu sunetul.

Acest studiu demonstrează capacitatea de învăţare a bebeluşilor. Mult înaintea învăţării unei limbi  cei mici reacţionează la stimuli sonori din mediu înconjurător, răspunzând acestora.

„Emoţiile sunt primele lucruri pe care le percep cei mici” conform psihologului Ross Flom. Pentru a demonstra acest fapt, s-a mers pe alegerea câinilor, deoarece sunt fiinţe comunicative, cu un limbaj al corpului şi o vocalizare dezvoltată.

Ştiinţa

Hohenheim

Fosforul și sănătatea animalelor: un nou grup de cercetători de la Universitatea Hohenheim

Fosforul este un nutrient indispensabil oamenilor, animalelor și plantelor. Dar, fermele nu pot satisface de obicei această nevoie a animalelor dându-le doar hrană pe bază de plante.
Pentru a compensa, fermierii adaugă fosfor la nutriția animalelor.
Citește mai mult

Universitatea Konstanz

Biologii de la Universitatea din Konstanz studiază principiile care stau la baza mișcărilor colective a babuinilor

 Cum reușesc babuinii să coordoneze mișcările grupului lor? Biologii de la Universitatea din Konstanz studiază aceste organisme în sălbăticie pentru a afla care sunt regulile comportamentale pe care le folosesc babuinii atunci când interacționează.
Citește mai mult

King Cobra

Primul simpozion internațional „Regele Cobra" 2017

 În perioada 6 -7 Octombrie 2017, Fundația Herpetofauna Olanda, în colaborare cu Edupet Education, va organiza primul simpozion internațional de acest fel despre unul dintre cei mai veninoși șerpi de pe pământ.
Citește mai mult

UZH

Cea mai mare parte a mamiferelor au o durată de viață mai mare în grădinile zoologice

Viața în sălbăticie prezintă riscul de prădare, lipsa de hrană, climatul aspru și o concurență semnificativă. Animalele din grădinile zoologice, din contră, sunt protejate de aceste pericole. Cercetătorii UZH au făcut parte din echipa internațională care a studiat peste 50 de specii de mamifere pentru a stabili dacă animalele trăiesc mai mult în grădinile zoologice decât în sălbăticie.
Citește mai mult

bears_2_Antonio_Ramos

Daune cauzate de urși: Oamenii determină frecvența – Numărul urșilor este un factor neglijabil

Anual se fac peste 3200 de compensări pentru daune cauzate de urșii bruni în toată Europa. Proporțiile daunelor cauzate variază dramatic în funcție de țara în care au fost produse. Diferența dintre numărul de exemplare de urși din diferitele țări nu este o cauză.
Citește mai mult

Microbiomul: Creștere sustenabilă a animalelor de fermă

Cercetătorii sunt pe urmele astmului, diabetului de tip 1 și alergiilor până în punctul de risc genetic și factori de cauză ambientală. Mai multe studii arată cât este de important microbiomul intestinal în acest context.
Citește mai mult

Revista

13.11.

Companii

Internaţional

Literatură